دعوت از دندانپزشکان
ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۸/٢٧  کلمات کلیدی: اچ آی وی ، ایدز

مرکز بهداشت جنوب تهران 

جهت تکمیل پرسنل خود در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری زمزم از دندانپزشکان دعوت به عمل می آورد

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید

سرکار خانم دکتر گلینی مقدم : 66957556


 
کمپین دیابت
ساعت ٩:۳٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/٢٤  کلمات کلیدی: دیابت


 
برگزاری بسیج اجتماعی دیابت
ساعت ۸:٤٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/٢۳  کلمات کلیدی: دیابت

همه با هم برای دیابت
کمیته تخصصی سلامت عمومی (اسکوف) انجمن دانشجویان پزشکی ایران امسال روز جهانی دیابت را در حداقل 5 شهر مختلف برگزار می کند. کمپین های غربالگری و آگاهی بخشی در مورد دیابت در سطح شهرها، همایش های آموزشی دیابت و کارگاه های تخصصی برای دانشجویان پزشکی از جمله پروژه های اسکوف ایران بمناسبت روز جهانیدیابت 2013 در ایران خواهد بود.
روز جهانی دیابت امسال در ایران؛ پنج شنبه 30 آبان 1392 همراه با اسکوف ایران
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ایمیل scoph@ifmsa-iran.ir تماس حاصل نمائید.
گزارش پروژه های روز جهانی دیابت اسکوف ایران را در وب سایت انجمن دانشجویان پزشکی ایران دنبال کنید.

www.ifmsa-iran.ir
www.iranwdd.ir

 

 


 
روز جهانی دیابت
ساعت ۸:٤٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/٢۳  کلمات کلیدی: دیابت


 
نکاتی بهداشتی در مورد نذری
ساعت ٩:۱۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱۸  کلمات کلیدی: بهداشت محیط ، سلامت

چند نکته درباره نذری خوردن
1.  معمولاً غذاهای نذری، چرب هستند و احساس سنگینی و پری پس از خوردن آن‌ها به ما دست می‌دهد، بنابراین در خوردن این غذاها زیاده‌روی نکنید و در صورت امکان، یک عدد لیمو همراه خود داشته باشید تا آن را روی غذایتان بچکانید.
 
2.   نوشیدن یک لیوان چای رقیق یا یک لیوان آب‌میوه حاوی ویتامین C، مانند آب پرتقال یا لیموشیرین، 20 دقیقه پس از خوردن غذای نذری یا به محض رسیدن به منزل، می‌تواند احساس پری و سنگینی را از بین ببرد و تا حدی هم آثار مخرب مصرف غذای چرب را در بدنتان خنثی کند.
 
 
3.     در صورت امکان در کنار غذای نذری، از خوردن سالاد یا سبزی‌های تازه هم غافل نمانید.
 
4.   برای حفظ سلامت خود، خانواده و محیط زیست هم که شده، برای گرفتن غذای نذری، یک ظرف مناسب همراه خود ببرید تا مجبور به دریافت غذا با ظرف‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی نشوید.
 
5.     غذاهای نذری، چرب و گاهی شور هستند و در بیشتر مواقع با روغن‌های جامد و مضر طبخ می‌شوند. مصرف بیش از اندازه این غذاها می‌تواند سلامت قلب را به خطر بیندازد و باعث بالا رفتن فشار خونمان هم بشود بنابراین فقط به اندازه نیاز یک وعده غذایی خود یا خانواده‌تان، غذای نذری بگیرید و از انبار کردن آن داخل یخچال، خودداری کنید.
 
6.   اگر غذای نذریتان زیاد آمد، می‌توانید آن را حداقل یک تا دو روز داخل یخچال یا 4-3 روز داخل فریزر نگهداری کنید. نگه داشتن بیشتر از این مدت غذای نذری باعث بدطعم شدن آن می‌شود.
 
 
دو نکتـه درباره نذری گرفتن
1.   برای حفظ سلامت خود، خانواده و محیط زیست هم که شده، برای گرفتن غذای نذری، یک ظرف مناسب همراه خود ببرید تا مجبور به دریافت غذا با ظرف‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی نشوید.
2.   برای اینکه با قاشق‌های پلاستیکی یک‌بار مصرف، غذای داغ نذری را نخورید و امکان ابتلا به سرطان یا آسیب رساندن به محیط زیست را افزایش ندهید، قاشق و چنگال استیل سبک داخل کیفتان بگذارید و برای خوردن غذا از آن‌ها استفاده کنید.
 
12 نـکـتـه دربـاره نـذری دادن
1.   اگر قصد دارید به بیشتر از 50 نفر نذری بدهید، به طور حتم خودتان از پس پختن غذا برنمی‌آیید و باید از یک آشپز ماهر کمک بخواهید. این آشپز باید پروانه بهداشت کاری داشته باشد و سلامت باشد. کمک گرفتن از آشپزی که سرما خورده یا به بیماری‌های عفونی و ویروسی خاصی مبتلاست، کار عاقلانه‌ای نیست. در غیر این صورت امکان انتقال این بیماری‌های واگیر به افرادی که از غذای نذری شما می‌خورند، دور از انتظار نیست.اگر غذای نذری اضافه آمد، آن را بین خانواده‌های محله‌هایی که افراد نیازمند بیشتری در آن‌ها زندگی می‌کنند یا در آسایشگاه‌های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید. نگهداری غذا در حیاط منزل، حتی در این روزهای سرد سال هم کار معقولی نیست
2.   اگر می‌خواهید از آشپزهای تجربی یا آشنایان خود برای پخت‌وپز کمک بگیرید، از آن‌ها بخواهید تمام اصول بهداشتی پخت غذا را رعایت کنند. این اصول می‌توانند شامل شستن دست‌ها پیش از شروع کار، پوشیدن دستکش، پیش‌بند و کلاه (یا روسری) مناسب و استفاده از ماسک در هنگام پخت غذا باشد.
 
3.   اگر قرار است ظرف‌های بزرگ را بعد از یک سال از انباری بیرون بیاورید و غذای نذری را داخل آن‌ها بپزید، حتماً این ظروف را پیش از استفاده با آب و مواد شوینده به خوبی بشویید. احتمال آلوده شدن ظروفی که یک سال در انباری مانده‌اند با گرد و خاک، آلودگی‌های محیطی و حتی ترشحات بدن حشرات مختلفی مانند سوسک وجود دارد.
 
4.   از آنجا که غذای نذری در حجم بالایی پخته می‌شود و امکان نگهداری صحیح آن داخل یخچال وجود ندارد، بهتر است کار پخت‌وپز ناهار نذری را از صبح همان روز و شام نذری را از عصر همان روز شروع کنید.
 
5.   تا لحظه‌ای که می‌توانید، غذا را از روی حرارت برندارید و در آخرین زمان ممکن، آن‌ها را داخل ظروفی که می‌خواهید پخش کنید، بریزید. با این کار، احتمال فساد غذا را کم می‌کنید و حتی اگر آن‌ها را به موقع به دست مردم برسانید و مردم هم همان موقع غذا را بخورند یا به درستی در یخچال نگهداری کنند، این احتمال به صفر خواهد رسید.
 
6.   اگر غذای نذری اضافه آمد، آن را بین خانواده‌های محله‌هایی که افراد نیازمند بیشتری در آن‌ها زندگی می‌کنند یا در آسایشگاه‌های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید. نگهداری غذا در حیاط منزل، حتی در این روزهای سرد سال هم کار معقولی نیست چون اگر دمای غذا برای مدت بیشتر از 2 ساعت بین 15 تا 30 درجه سانتی‌گراد باقی بماند، امکان فساد مواد موجود در آن و نفوذ آلودگی‌های میکروبی و باکتریایی وجود خواهد داشت. از طرف دیگر، مصرف غذایی که داخل یخچال نگهداری نشده است می‌تواند باعث ابتلا به مسمومیت غذایی، به خصوص در بین بچه‌ها، سالمندان و خانم‌های باردار شود.
 
7.   حتماً پیاز یا سیب‌زمینی غذای نذری را هم به جای روغن جامد یا روغن مایع معمولی با روغن مایع مخصوص سرخ کردن، تفت بدهید و سرخ کنید. استفاده از روغن‌های مایع هم به جای روغن‌های جامد، برای طبخ برنج بهتر و سالم‌تر است.
 
8.   اگر پیاز یا سیب‌زمینی غذای نذری را از چند روز قبل سرخ کرده‌اید، حتماً آن‌ها را تا روزی که قرار است غذا را بپزید، در شرایط مناسب فریز کنید و نگه دارید. البته بهتر است که این کار را در روز پخت غذا انجام دهید تا اکسیداسیون روغن در اثر فریز شدن و دوباره سرخ شدن، پیش نیاید.از دوغ یا حتی آب به جای نوشابه‌های گازدار، به عنوان نوشیدنی در کنار غذای نذری استفاده کنید
9.   برای پخش کردن غذای نذری به جای ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا فومی استفاده کنید تا آسیب کمتری به محیط زیست برسانید.
 
10.  اگر با دوستان و اطرافیان خود رودربایستی ندارید، از آن‌ها بخواهید برای بردن غذای نذری، با خودشان از منزل ظرف بیاورند تا استفاده از ظروف یک‌بار مصرف را به حداقل برسانید.
 
11.  اگر می‌خواهید غذای نذری را در بین خانواده‌های کم‌درآمد، ساکنان بهزیستی‌ها، آسایشگاه‌های سالمندان یا حتی شیرخوارگاه‌ها پخش کنید، بهتر است آن را در دو ظرف بزرگ برنج و خورش داخل ماشین بگذارید و از خانواده‌ها یا مسوولان مراکز مختلف بخواهید ظروف غذاخوری را برای دریافت غذا بیاورند. به این ترتیب، استفاده از ظرف‌های یک‌بار مصرف و آسیب به محیط زیست کاهش می‌یابد.
 
12.   از دوغ یا حتی آب به جای نوشابه‌های گازدار، به عنوان نوشیدنی در کنار غذای نذری استفاده کنید.
 
واحد بهداشت محیط-مرکزبهداشت جنوب تهران


 
توصیه ‌های بهداشتی برای حضور در مساجد
ساعت ٩:٠۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱۸  کلمات کلیدی: بهداشت محیط ، سلامت

مسجد خانه خدا و مردمی ترین پایگاه بندگان سالح او می باشد که در طول قرنها به عنوان مدرسه تزکیه، تعلیم و دانش عرصه رشد و تعالی انسانهای خداجو بوده و هست.

خداوند از مسجد به عنوان خانه خود یاد می کند و خانه خدا پناهگاه بندگان اوست و به پاکیزگی و طهارت از هر مکان دیگرشایسته تر است ، زیرا حفظ پاکیزگی مساجد بزرگداشت آنها است و هرگونه کوتاهی در این زمینه            بی احترامی به مقدسترین مکانها است.

در دین مقدس اسلام در مورد پاکیزگی و بهداشت مساجد بسیار سفارش شده است، چنانچه آیات شریفه قرآن کریم و احادیث ونیز روایات با تاکید بر این موضوع یاد کرده و مسلمانان را به مراعات پاکی و بهداشت در مساجد تشویق می کند.

( - و عهدنا الی ابراهیم و اسماعیل ان طهر بیتی و ... (سوره مبارکه بقره آیه 125

( - انما یعمر مساجد الله من امن بالله و الیوم الاخر (سوره مبارکه توبه آیه 18

- الهی هب لی قلیاً لدینه منک شوقه (مفاتیح الجنان مناجات شعبانیه)

قداست خانه خدا در هرجا و به هر صورت که باشد به حدی است که پاکیزه نگهداشتن آن یک تکلیف اخلاقی و شرعی برای همه می باشد.


 
توصیه‌های بهداشتی برای عزاداری محرم
ساعت ٩:٠٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱۸  کلمات کلیدی: سلامت ، بهداشت محیط

ان الحسین مصباح الهدی وسفینه النجاه

 

با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام، وزارت بهداشت‌ درمان و آموزش پزشکی توصیه هایی را در این مورد یادآوری کرده است که در زیر می‌آید:

* با توجه به اینکه احتمال بروز بیماری های مرتبط با غذا، به ویژه بیماری‌های عفونی روده ای در مکان‌هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌کنند، بیشتر است، در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، مسمومیت‌های غذایی نیز در این اماکن پخش خواهد شد.

* هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی که دارای شرایط بهداشتی است، صورت پذیرد.

* کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و  غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی (که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد) اقدام نمایند و بهداشت فردی (مثل شستشوی دست ها قبل از طبخ غذا) را رعایت کنند.

* برای آب شرب، حتما از آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده استفاده شود.

* مواد غذایی اولیه برای تهیه غذا، حتما سالم بوده و ترجیحا مشمول بسته بندی مجاز ‌باشند.

* برای تهیه غذا از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده مورد تایید این وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود.

* از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده شود.

* در صورت مصرف سبزی خوردن یا سالاد، نسبت به شستشوی بهداشتی آنها اقدام شود. (هم با محلول ضد عفونی کننده و هم با مایع ظرفشویی شسته شوند.)

 

* در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف فوم دار مخصوص استفاده شود.

* توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یک بار مصرف صورت گیرد و از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

* ظروف مورد استفاده در توزیع آب، چای و غذا، به طور مستمر شسته و گندزدایی شوند.

* در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفره‌ها خودداری کنند.

* از قرار دادن غذای پخته شده برای مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

* از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم و در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود.

* ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته‌های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد، باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد و ذبح به گونه ای صورت گیرد که خونابه آنها پخش نشود.

* تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی‌های احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است.

* نسبت به جمع آوری زیرسیگاری‌ها و نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات، به منظور عدم استعمال آن در تکایا و حسینیه‌ها اقدام کنند.

* وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و غیره به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستی را جمع آوری کنند.

  واحد بهداشت محیط


 
دومین کنگره ملی آموزش بیمار
ساعت ۱۱:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱٥  کلمات کلیدی: سلامت ، آموزش

http://www.patient-education.ir

آخرین مهلت ارسال مقالات      15/08/92  

جدول مبالغ ثبت نام در دومین کنگره ملی آموزش بیمار دی ماه 1392

 

عنوان

از 15 مهر 92 تا

20 آبان 92

از 20 آبان 92

تا روز کنگره

متخصصین، دکترای تخصصی 750.000 ریال

800.000 ریال

پزشکان عمومی، کارشناس ارشد 550.000 ریال 600.000 ریال
کارشناس 450.000 ریال 500.000 ریال
دانشجویان 250.000 ریال 300.000 ریال

ثبت نام گروهی

 

عنوان تعداد تخفیف هزینه ثبت نام نحوه ارسال اطلاعات
ثبت نام گروهی بیشتر از 10 نفر 5% فاکس: 66566946
ثبت نام گروهی بیشتر از 15 نفر 10% فاکس: 66566946
ثبت نام گروهی بیشتر از 30 نفر مکاتبه با دبیر خانه کنگره تلفن: 6-66565795

 

* هزینه ثبت نام در تمام موارد شامل (هزینه باز آموزی، نهار، برک و پکیج) می گردد.

 برای دیدن گروه های هدف دارای امتیاز به بخش ادامه مطلب بروید.



 
پنجمین کنگره آموزش بهداشت و ارتقا سلامت
ساعت ۱۱:٢٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱٤  کلمات کلیدی: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

پنجمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت با محوریت "نقش و جایگاه تکنولوژی های آموزش بهداشت و ارتقاء  سلامت در بهبود سلامت جوامع" آبان ماه سال جاری در  دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

این کنگره دارای امتیاز بازآموزی مداوم و مدون ویژه پزشکان وپیراپزشکان است. بر این اساس تعرفه ثبت نام برای شرکت در کنگره و نیز بهره مندی از این امتیاز  به شرح زیر می باشد.

ثبت نام عادی: 150،000 تومان

ثبت نام اعضای انجمن:   80،000 تومان

دانشجویان عضو انجمن : 50،000 تومان

 

آخرین مهلت ثبت نام  برای   شرکت در پنجمین کنگره  آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت  تا تاریخ 23 ابان ماه  بصورت الکترونیک  ادامه  دارد . ثبت نام  از طریق درگاه  الکترونیک در سایت انجمن (www.ihepsa.ir )  صورت می پذیرد.

تاریخ  برگزاری   پنجمین کنگره آموزش بهداشت و ارتقا سلامت  28-29 آبان ماه  دانشگاه علوم پزشکی تهران
ادرس :   تهران  ، انتهای  بلوار کشاورز، ورودی شرقی بیمارستان امام خمینی، انتهای اولین خیابان  سمت  چپ ، مرکز همایش های امام خمینی

http://ihepsa.com/


 
سایت چهارمین جشنواره ملی رسانه های سلامت
ساعت ۱۱:۱٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/۸/۱٤  کلمات کلیدی: سلامت

 

موضوعات جشنواره:


 سلامت معنوی، بهداشت حرفه ای، بهداشت فردی، بهداشت فردی، بهداشت روان، بیماری های واگیر، بیماری های غیر واگیر، اعتیاد، بهداشت مدارس، بهداشت مادران، تغذیه، فعالیت بدنی، سلامت میانسالان، سلامت سالمندان، کمک های اولیه، مسائل بهداشتی نوزادان و کودکان، حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی، بهداشت نوجوانان و جوانان، درمان بیماریها، سلامت غذا و دارو و با اولویت فعالیت بدنی، تغذیه، پیشگیری از اعتیاد (مصرف مواد مخدر و سیگار)، افسردگی، استرس، کودکان و سلامت معنوی می باشد.